Téli bőrápolás

A hideg téli időjárás nagyban megviseli és kihívások elé állítja bőrünket. Éppen ezért ebben az időszakban még kiemeltebb figyelmet kell fordítanunk bőrünk ápolásának. Olvasd végig cikkünket, hogy megtudhasd, mivel óvhatod a legjobban bőrödet a hűvös időjárási viszontagságokkal szemben.

A szeles és hűvös időjárású téli hónapok hamar kiszárítják a bőrt, ami égő, gyulladásos érzetet kelthet, vagy pedig folyamatos viszketési kényszert okozhat. Ezek enyhítése és megelőzése céljából ajánlott a hideg hónapok során a minél zsírosabb krémeket előnyben részesíteni. Ilyenkor figyelj oda arra is, hogy a használt krém minél több antioxidánst és gyógynövényt tartalmazzon, mivel ezek nemcsak bőröd hidratálását, de vitalizálását is elősegítik.

Tudtad, hogy míg nyáron sokkal inkább azt javasolják a szakemberek, hogy a mindennapi sminkelésnél a kevesebb több, addig télen pont az ellenkezője érvényes? Nyugodtan tegyél fel az arcodra egy alapozót vagy BB krémet a reggeli arcápolási rutinod után. Ugyanis, ezek a krémek a bőrhibák elfedésén túl egy plusz védekező páncélt biztosítanak arcbőrödnek a csípős, jeges széllel szemben.

Legyen szó hideg vagy meleg időjárásról, egy dolog biztosan örök a bőrápolásban. Ez pedig nem más, mint a napi kellő mennyiségű folyadékbevitel. Ugyanis a dehidratáció nagyban hozzájárul a bőrfelszín szárazságához és berepedezéséhez. Ennek elkerülése végett próbálj meg minél több folyadékot bevinni szervezetedbe, lehetőleg víz formájában.

A fenti tippek mellett pedig hasznos társad lehet a téli hónapokban Dr.Krém Vadgesztenye krémünk, ami számos antioxidánst és gyógynövényt tartalmaz, úgymint például maga a vadgesztenye, a kókuszolaj, vagy akár a borsmenta. Dr.Krém Levendula krémünk a bőrnyugtatásban első számú. Míg Dr.Krém Kamillás kézkrémünk minden bőrtípusú személynek hatalmas segítséget nyújthat a kézfej kiszáradása elleni küzdelemben.