Milyen ételeket fogyassz edzés előtt?

 

Benned is sokszor felmerült már a kérdés, hogy melyek a legideálisabb tápanyagforrású ételek edzés előtt? Szeretnéd, hogy elég energiád legyen kibírni akár egy-egy hosszabb, vagy megterhelőbb gyakorlatsort? Közben viszont félsz, hogy az edzés előtti étkezés után gyomrod elnehezül és ettől nem lesz elég hatásos a testmozgás? Mi most olyan ételeket gyűjtöttünk össze neked, amikkel ezek a problémáid megoldódnak és melyek elfogyasztása után sokkal energikusabb leszel az edzéseid során.

Nos, akkor lássuk is melyek ezek az ételek:

  1. Banán és cukrozatlan mogyoróvaj

Ez a kombináció a legkiválóbb edzés előtti tápanyagforrás. A szénhidrátdús banán és a mogyoróvaj, mely a zsír- és fehérjeszükségletet elégíti ki, remek párosítás. Hiszen nem csak, hogy sokkal energikusabbá válsz tőlük, de a vércukrodat is megfelelő szinten tartja az edzés időtartama alatt. Ajánlott őket az edzés előtt fél-egy órával fogyasztani.

  1. Csirkemell, rizs és zöldségek

Te is sokat hallottad már, hogy a sportolók rizsen és csirkemellen élnek, nem igaz? Valljuk be, ez az állítás nem minden esetben fedi a valóságot, azonban egy biztos, a könnyen emészthető fehérjéket tartalmazó csirkemell és a komplex szénhidrátokból felépülő rizs és zöldségek nagyszerű táplálékforrásként szolgálnak edzéseid előtt. Köszönhetően a sok fehérjének és szénhidrátnak, amit ezzel az étkezéssel beviszel a szervezetedbe, folyamatos energiát biztosítasz magadnak az edzés időtartama alatt, továbbá hatékonyabban fog menni az izomnövekedés is. Ezt az ételt érdemes már 2-3 órával az edzés előtt elfogyasztanod.

  1. Zabpehely, zabkása

Szintén egy egyre nagyobb népszerűségnek örvendő „edzős” kaja. Kissé furcsán hangozhat zabkását fogyasztani edzés előtt, hiszen ez az étel inkább reggeli étkezéskor szokott az asztalra kerülni.  Azonban, összetett szénhidráttartalmának köszönhetően a zabpehely kiváló táplálékként szolgál az edzést megelőzően is. Lassú felszívódásának köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy az edzés végével nem fogsz azonnal a hűtőhöz rohanni. A zabpelyhet vagy zabkását ajánlott a testmozgás előtt 2 órával elfogyasztani.

  1. Teljes kiőrlésű pékárú humusszal

Ez a szendvics variáció tele van komplex szénhidráttartalommal, illetve a csicseriborsóból készült humusz fehérjetartalma sem elhanyagolandó. Ennek a két makro-tápanyagnak köszönhető, hogy ez a lassú felszívódású étel hosszan tartó energiát biztosít a tréning idejére szervezetednek. Célszerű az így készült szendvicsedet 1-2 órával az edzés előtt elfogyasztanod.

+    ProNRG Hyper

Étkezésed után ne feledkezz meg a ProNRG Hyper bemelegítő krémről se. Használd a gyors felszívódású ProNRG Hyper-t minden edzés előtt, hogy fokozd a testmozgást megelőző bemelegítés hatását. Így elkerülheted az esetleges húzódásokat és sérüléseket. A ProNRG Hyper alkalmazása ugyanolyan fontossággal bír edzéseid hatékonyságának növelésében, mint az étel, amit az mozgás előtt fogyasztasz.