Miért jó választás az alumínium ablak?

A műanyag ablakok mellett manapság nagyon háttérbe szorultak az alumínium ablakok. Mindez egyszerűen csak annak köszönhető, hogy a műanyag nyílászárók újdonságának varázsa az építőipart és az építkező/felújító lakosságot is hamar rabul ejtette. Mi személy szerint nem tudnánk rangsort felállítani a két termékkategória között, hiszen mindegyiknek megvannak a maga előnyei. Ahhoz, hogy kiegyenlítettebb legyen egy kicsit a verseny a műanyag és alumínium ablakok között, most az utóbbit szeretnénk nektek egy kicsit közelebbről is bemutatni.

Anyagának köszönhetően az alumínium nyílászárók nagyon jól és hosszú ideig bírják az időjárási változásokat. Ennek köszönhetően sokáig megőrzik eredeti szépségüket és még hosszú évtizedek múltán is impozáns megjelenést adnak otthonunknak.

Régebben a szigetelőképességüket megkérdőjelezvén sokan szkeptikusan álltak az alumínium ablakokhoz. A mai technológiának köszönhetően azonban már ettől sem kell tartania senkinek. Az alumínium nyílászáró rendszerek IP 800 i és IP 800 i+ hőszigetelő változatban is kaphatóak. Sőt, a további fokozott hőszigetelést a hőszigetelő stégek közé, valamint az üveg köré behúzott kiegészítő betétek alkalmazása is lehetővé teszi. Ez a keresztmetszet hőátbocsátási tényezőjét 0,2-0,5 W/m2K értékkel javítja.

Az alumínum szóról neked is a komor szürke szín ugrik be, ami nem csak, hogy nem mutat jó, de még otthonod megjelenését is szomorkássá varázsolja? Ma már ez sem igaz az alumínium ablakokra. Kedved szerint olyanra formálhatod alumínium nyílászáróid és ezzel otthonod megjelenését is, amilyenre csak akarod. A széles színválasztéknak köszönhetően lehetőség van a RAL színpaletta szerinti festésre, az Aliplast Wood Colour Effect fautánzatú festésre, anódozott kivitelezésre, vagy akár a kétszínű kivitelezésre, ha belül és kívül is más-más szín mutatna jól.

Modern megjelenését nem csak a színnel, de az alumínium ablakok újszerű formatervezésével karöltve éri el. Számos esetben az alumínium nyílászárók innovatív vízelvezető rendszerrel lettek ellátva, így nincs többé látható vakdugó a vízelvezető nyílásokban. A rejtett szárnyú alumínium rendszerek pedig kifejezetten kedveltek az építészek körében, mivel ennek a megoldásnak köszönhetően a fix és a nyíló ablakok kívülről ugyanúgy néznek ki.

Emellett még számos hasznos és kényelmes funkció szól az alumínium nyílászárók választása mellett. Te is csípted már be az ujjadat valaha az ablak becsukásakor a keret és az ablak közé? Képzeld, az alumínium rendszer még ez ellen is védelmet nyújt. Ezek a nyílászárók kézbecsípést kiküszöbölő megoldással van ellátva. Emellett pedig kiváló betörésgátló megoldás is jellemzi. Sőt, még a szúnyogok ellen is hatékony megoldást kínál az alumínium ablakokhoz beszerelhető Flyscreen rendszer.

Most már te is láthatod, hogy mennyi előnye van az alumínium ablakoknak és hogy nem szabad megfeledkezned erről a típusról sem, ha éppen építkezel, vagy felújítást tervezel. Ha megtetszettek az alumínium ablakok és szeretnél hosszútávú és strapabíró megoldást otthonod nyílászáróihoz, akkor érdemes körülnézned kiváló minőségű alumínium nyílászáróink között.