Az edzés előtti bemelegítés fontossága

Biztosan te is ezerszer hallottad már, hogy az edzések előtti bemelegítés kihagyása vagy félvárról vétele mennyire veszélyes lehet. De milyen problémákat is okozhat ennek az átugrása és milyen is pontosan az ideális bemelegítés?

Miért van szükség a bemelegítésre?

Az edzés előtti könnyű, majd egyre inkább fokozódó mozgás lényegében az egész szervezetet készíti fel egy komolyabb terhelésre, az edzésre. Ezáltal a testünk egyfajta nyugalmi fázisból szépen fokozatosan átkerül a terhelhető fázisba. A bemelegítés elhanyagolása nemcsak komoly sérüléseket (úgymint zúzódások, húzódások, izomgörcsök) eredményezhet, de összességében a teljesítményt is rontja. Mindez azért van, mert a bemelegítés során kezd megemelkedni a pulzusszám, egyre több oxigén jut az izmokhoz és elkezd beindulni a verejtékezés is.

Milyen a megfelelő bemelegítés?

Edzéscéloknak megfelelően eltérő bemelegítéseket kell alkalmazni, mivel például egy erősportolónak szükséges, hogy mentálisan felfokozott állapotba kerüljön. Azonban egy kardió edzés előtt ez egyáltalán nem szükséges, ebben az esetben a zsíranyagcsere beindítása lesz a cél.

Létezik azonban egy általános bemelegítés, melyet mindenki nyugodtan alkalmazhat. Ez a fajta gyakorlatsor a szervezet munkaképességének növelésére és a munkakedv fokozására szolgál. Ide tartozik az intenzív séta, futás, szökdelés és a dinamikus nyújtó gyakorlatok.

Menj biztosra!

Ha nem vagy benne száz százalékig biztos, hogy megfelelően végzed a szükséges bemelegítést, vagy ha intenzívebb hatást szeretnél elérni edzéseid alkalmával, akkor ajánljuk neked ProNRG Hyper bemelegítő gélünket.

Gyors felszívódásának köszönhetően elegendő 10-15 perccel edzés előtt felvinni a bőrre. A ProNRG Hyper krém élénkíti a vérkeringést, így előkészítve az izmokat a terhelésre.

Kombináld bemelegítésedet a ProNRG Hyper krémmel, hogy biztosan elkerüld az esetleges sérüléseket és fokozd edzés közbeni teljesítményedet!