Az ideális beltéri ajtó formája és színe

Egy új otthon vagy meglévő ingatlanunk felújítása nem egy gyors és könnyű feladat. Fontos mindent előre megtervezni, a legapróbb részlettől a legnagyobbig. Így aztán a végén tényleg azt látjuk viszont, amit elképzeltünk.

Otthonunk fontos elemei ebben a tervezésben a beltéri ajtók. Hiszen nem csak, hogy ez fogja megragadni elsőként minden látogatónk figyelmét, de sokat dob az egyes szobák megjelenésén is.

Mostani cikkünkben azzal kapcsolatban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy hogyan választhatod ki beltéri ajtóid ideális formáját és színét.

Klasszikus vs modern forma

Beltéri ajtóink formájának kiválasztásánál érdemes legfőképpen saját ízlésünkre hagyatkozni. Emellett azonban fontos szempont az is, hogy a megálmodott formavilág illeszkedjen otthonunk stílusához, hangulatához.

A klasszikus stílus kedvelőinek az egyszerű, letisztult formák lehetnek ideálisak, mint például Standard Door beltéri ajtóink (link: https://www.arcadehome.hu/spl/729251/Standard-Door), teli ajtólappal.

Aki modernabb, vagy egyedibb beltéri ajtóra vágyik, annak tökéletes választás lehetnek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tömör szerkezetű modul ajtók. A modul ajtók esetében gyakori probléma volt, hogy Magyar Szabvány méretben nem voltak elérhetőek. Az Arcade Home kínálatában azonban Tosca és Greco (https://www.arcadehome.hu/spl/231698/MODUL-AJTOK)  fantázianevű ajtóinknál mindenki igényeinek megfelelően válogathat 75/210, 90/210 és 100/210 méretek közül.

Színt visz az otthonba

A színválasztás már valamivel nehezebb, mint a beltéri ajtó formájának kiválasztása. A színnel kapcsolatban nagyon oda kell figyelni, hogy mit szabad és mit nem.

Hogyan válasszuk meg a beltéri ajtó színét:

  • Különböző fa hatású ajtók esetén érdemes olyat választani, ami kontrasztban van a padlóval és akár a főbb bútorjainkkal is.
  • Passzoljon a falak színéhez. Viszont érdemes a világos-sötét ellentétekkel játszani.

Hogyan NE válasszunk színt beltéri ajtóinkhoz:

  • Ne akarjuk, hogy a kültéri ajtóhoz, ablakhoz hasonló színű legyen a beltéri ajtó.
  • Nem célszerű a konyhabútor színével megegyező színt választani, hiszen ez csak egy helyiség eleméhez passzol, nem feltétlenül menne az összes szoba színvilágához és stílusához.