Egészséges látás és agyműködés E-vitaminnal

Az E-vitamin nagyon sokrétű szerepet tölt be szervezetünk egészséges működésének fenntartásában. Ez a vitamin felelős az egészséges látás, vérkeringés és agyműködés szempontjából. Szakértők megállapították, hogy a napi szükséglet körülbelül 10 milligramm, mely azonban számos élethelyzetben (mint például a szoptatás vagy a stresszesebb időszakok alatt) ez a mennyiség jócskán megemelkedhet. Szerencsére túladagolásától nem kell tartanunk. Így nyugodtan szedj E-vitamin étrendkiegészítőt még akkor is, ha gyakran fogyasztasz ezt a típusú vitamint tartalmazó ételeket is.

Melyek a legtöbb E-vitamint tartalmazó fogások?

  • Napraforgómag: A magfélék közül ezek az apró magok tartalmazzák a legtöbb látást és agyműködést támogató vitamint. 100 gramm napraforgómaggal 35 milligramm E-vitamint vihetünk be szervezetünkbe.
  • Mandula: A fent említett napraforgómagot követi a sorban a nagyobb szemű mandula. Ez a magfajta 100 grammjában 25,6 milligramm E-vitamint tartalmaz.
  • Növényi olajok: Számos növényi olaj, mint például az olívaolaj, lenmagolaj és a napraforgóolaj is nagy dózisban tartalmaznak E-vitamint. Sőt ezen kívül más, bőrszépítő vitaminokat is tartalmaz.
  • Spenót: A 100 gramm nyers zöldlevelű spenót valamivel több, mint 2 milligramm E-vitamint hordoz magában. A legjobb, ha nyersen fogyasztod, de ne csüggedj, hiszen mivel az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, így a főzés során sem távozik el belőle sok értékes vitamin. Tehát nyugodtan válaszd opcióként a spenót főzeléket, ha a nyers spenótleveleket már meguntad.
  • Avokádó: Ennek a zöld színű gyümölcsnek is nagyon hasonló az E-vitamin tartalma a spenótéhoz.
  • Sütőtök: Az ősz sláger terménye is viszonylag magas E-vitamin tartalommal büszkélkedhet. 100 grammnyi sült sütőtökben 1,29 milligramm E-vitamin van.
  • Máj: A máj nem csak vastartalma miatt hasznos táplálék szervezetünk számára, de E-vitamin tartalma miatt sem elhanyagolható. 100 gramm májban valamivel kevesebb, mint 1 milligrammnyi E-vitamin található.

 

Jól látható, hogy ha E-vitamin hiánnyal küzdesz, vagy csak biztos akarsz lenni a megfelelő E-vitamin szinted elérésében, akkor a legmegfelelőbb táplálék, mellyel pótolhatod, a magvak. Ezen belül is a napraforgómag és a mandula kiemelten előnyösnek számítanak.

Ha a fent említett ételeket nem fogyasztod mindennapi gyakorisággal, vagy biztos szeretnél lenni abban, hogy szervezeted E-vitamin szintje a kellő mennyiségen van, akkor ajánljuk számodra a Dr.Krém webáruházban kapható GAL E-vitamint.

A GAL E-vitamin napraforgóolajban oldott készítmény. Így természetes alapon tudod minden nap bevinni szervezetedbe a szükséges egységnyi vitamint.

Egészséges látásod és megfelelő agyműködésed érdekében szerezd be a GAL E-vitamint Dr.Krém webáruházunkból!