Zsírégetés mesterfokon

 

Szeretnél pár kilót leadni, vagy megőrizni az idei nyári alakod? Esetleg már időben elkezdenél a jövő nyári szezonra még jobb formába hozni magad? Ehhez nem kell okvetlenül fogyókúráznod. Ha konzekvensen és céltudatosan spórolsz a zsiradékkal, könnyen fogyhatsz. Kezdd az alábbi trükkökkel:

  1. Az íz kedvéért: fűszernövények

Helyezd a megsütni kívánt húst egy alufóliára, majd gazdagon szórd meg zöldfűszerrel. Például a sovány csirkehúst rozmaringgal. Így tedd a sütőbe – minden zsiradék nélkül!

  1. Tejszín helyett zöldség

Ha a sülthús szaftját be szeretnéd sűríteni, ne tejszínt használj, hanem zöldségpürét. A tejföl 10-12%, a zsírszegény aludttej 1,5 %, a brokkolipüré pedig 0% zsiradékot tartalmaz.

  1. Víz-olaj keverék

Használj wokot, vagy vastagabb aljú edényt. Ezekben egy leheletnyi zsír elég a sütéshez. Használhatsz olaj-víz keveréket is: 1 dl olajat rázz össze 7 dl vízzel, és töltsd szórófejes palackba. Ebből fújj a serpenyőbe egy kicsit.

  1. Hasábburgonya sütőben

A fritőzben a krumpli rengeteg olajat magába szív. A gyorséttermi változat helyett készítsd el otthon és bő olaj helyett helyezd inkább a krumplihasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Így száz grammonként 7 g zsírt spórolsz meg.

  1. Babmártogató

Pürésíts meg fehérbabot, majd ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. Ugyanolyan krémes, mint más, tejszínes vagy tejfölös mártogatók, viszont zsírtartalma a nullával egyenlő.

  1. Citromos víz

Naponta igyál 2-3 liter (hideg vagy meleg) vizet, amibe facsarj bele egy citrom levét. Így biztosíthatod a zsírégető C-vitamin utánpótlását.

  1. Light tej

Fele-fele arányban keverj össze sovány tejet zsíros tejjel. Így nem fogod érezni a különbséget, viszont poharanként 3 g zsírt spórolsz!

  1. Vaj helyett túró

Dzsemek, szilvapüré, méz vagy lekvár alá vaj, illetve margarin helyett (amiből 1 tk = 100 kcal) kenj inkább sovány túrót. (1 ek = 20 kal)

  1. Csoki helyett banán

Megéri az a 200 kcal azt a kis csokiszeletet? Egyél inkább egy banánt, az feleannyi kalória. Ráadásul nem segít a zsírtárolásban, viszont növeli a szerotonin-termelést.

  1. Plusz segítség: ProNRG Slimming

A még biztosabb zsírégetés érdekében, használj naponta ProNRG Slimming vitamint. Többek között zöld tea, fahéj és konjac kivonatának köszönhetően fokozza a szervezet zsírégetését és a szénhidrát felhasználásának csökkentését.

 

A fent felsorolt apró változtatásokkal és a ProNRG Slimming vitmain rendszeres szedésével rövid időn belül látványos eredményeket érhetsz el különösebb erőfeszítések nélkül.