Az év falszíne 2022-ben

Nincs sok hátra az idei évből, így már szinte tűkön ülve vártuk, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb festékgyártója, a Poli-Farbe nyilvánosságra hozza a 2022-es év falfesték színét. A sokáig tartó sárga trend úgy tűnik leáldozóban van és jövőre már egy sokkal modernebb, neutrálisabb szín, a nád lesz a főszerepben.

A sárga árnyalataitól a természetes színekig

Egy évtizede még szinte nem is létezett más szín a hazai lakástrendben, mint a sárga. Lehetett ez akár trombitasárga, napraforgósárga, vagy akár narancsosabb, barackvirág árnyalat is. A lényeg a sárgán volt. Biztosan te is tapasztaltad, hogy bárhova mentél, minden otthonban minimum egy, de akár több helyiség is a sárga valamelyik árnyalatában pompázott. Nos ez már idén is más irányt vett. Jövőre pedig még markánsabban megjelenik majd az új trend. Ugyanis a sárgás irányzat mára már jól láthatóan kezd kikopni a hétköznapokból.

Hazánk egyik legnagyobb festékforgalmazója, a Poli-Farbe felmérése alapján elmondható, hogy a külföldön egy ideje közkedvelt természetközeli, neutrális színek kezdenek betörni a hazai piacra is. Az idei vásárlói szokások változásának figyelembevételével többek között az is megjósolható, hogy jövőre a legkeresettebb fehér után, a letisztult nád lesz a hazai otthonok trendszíne.

Közelebb hozni a természetet

Az élet minden területén egyre nagyobb teret nyer a környezetvédelem és a tudatosság gondolata. 2022 falszínét választva pedig pontosan ezt sugallhatjuk mi is otthonunkkal.

Az elmúlt másfél év eseményei arra ösztönöztek mindenkit, hogy valamiként próbáljanak meg egy kis természetességet csempészni a négy fal közé. Ezt támasztja alá az is, hogy idén a megnyugtató, kellemes formák és anyagok kerültek előtérbe a lakberendezésben. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a falaink is letisztultságot és naturalitást sugározzanak.

A nád, a jövő év színeként tökéletes arra, hogy akár kisebb falfelületeken is hangsúlyos legyen, de elég finom ahhoz, hogy ha úgy látjuk jónak, a teljes helyiséget lefessük ezzel az egy színnel. Emellett pedig kifejezetten jól kombinálható olyan természetes alapanyagokkal, mint például a bambusz, a rattan és a fonott kiegészítők.

A falak és berendezések mellett érdemes kiemelt figyelmet fordítani az ajtók és nyílászárók párosítására is. Ahhoz, hogy megőrizzük otthonunkban a természetes designt, érdemes fa nyílászárókat és laminált ajtókat választani.

Az általunk is forgalmazott Innova nyílászárók I. osztályú lucfenyőből készülnek, ami színben és anyaghasználatban is tökéletesen kombinálható a nád színűre festett falakkal. Ezeket a nyílászárókat remekül kiegészíthetjük például laminált CPL ajtókkal, melyek faerezetes mintái szinte csak egészen közelről különböztethetők meg a valódi fától. Vagy választhatjuk az időtálló megoldást nyújtó furnéros ajtókat is. Ezen ajtók gondos megmunkálásuknak köszönhetően a fa tónusa az évek múltával sem romlik, sőt inkább még kifejezőbb karaktert kap.

A 21. század második évtizede úgy tűnik a természet jegyében fog telni. Ha te is szeretnél lépést tartani ezzel a trenddel, akkor ideje újragondolni otthonodat a cikkben összegyűjtött naturális színek és anyagok mentén.