Ipari vízkezelés kis- és középvállalkozásának

Tévhit, hogy az ipari vízkezelés a nagy multinacionális cégek, illetve a gyárak sajátos kiváltsága lenne. Igenis, szükséges az ipari vízkezelés bevezetése bizonyos kis- és középvállalkozások esetén is. A vízkezelő berendezések használata elengedhetetlen például mosodákban, autómosóknál, éttermeknél, fogászati rendelőkben, sőt, még a fodrászatokban is javasolt alkalmazásuk. Ezek a berendezések célirányosan vannak telepítve, aminek a leggyakoribb fajtája a vízlágyító berendezés.

Mire jó a vízlágyító berendezés alapjában véve?

Köztudott, hogy a vízkövesedést a legkönnyebben vízlágyítók beszerelésével lehet elkerülni. Ez a szerkezet megvédi az összes vizet használó gépet a korai tönkremeneteltől. Azáltal, hogy meghosszabbítja eszközei élettartamát és a szerelőt sem kell folyton kihívnia, a vízlágyító berendezéseknek köszönhetően hosszú távon pénzt tud spórolni. Érdemes megfontolnia, vízlágyító berendezés beépítését vállalkozásában, pláne, ha több nagy mennyiségű vizet használó eszköze is van, ezzel növelve élettartamukat.

Mely vállalkozásoknak ajánlott a vízlágyító berendezés?

Mosodák

A mosodák lényege a ruhák tisztítása, melynek elengedhetetlen feltétele a víz tisztasága. Ez leginkább a vízlágyító berendezések alkalmazásával érhető el. A lágy víz a legalkalmasabb a ruhák tisztítására, hiszen kevesebb mosószert kell ilyenkor a mosógépbe tölteni és mégis tisztább ruhákat eredményez, mint a kemény vízzel történő mosás. Ez annak köszönhető, hogy a lágy víz nagyon kis mennyiségben tartalmaz kalciumot és magnéziumot. Ezáltal meggátolja a gépek vízkövesedését és a mosószereket is jobb hatásfokkal oldja, melynek lerakódásai hosszú távon a mosógépek belsejét tönkre tennék.

Autómosók

Ahhoz, hogy egy autómosó tulajdonosa elégedett legyen elengedhetetlen, hogy ügyfelei is elégedetten távozzanak. Egy autó tulajdonosa pedig akkor a legelégedettebb, ha autómosás után autója csillog-villog. Ez a vízlágyító berendezések által előállított lágy vízzel garantálható a legjobban. A lágyvíznek köszönhetően az autó fényezésén nem fog látszódni a kefe után hátrahagyott nyom, sem egy szappanfolt nem marad. Továbbá az autómosó tulajdonosának is közvetlen hasznot nyújt, mint ahogy már fent is említésre került, a vízlágyító berendezések meggátolják a vízkő lerakódását a gépek belsejében, ezáltal évekkel meghosszabbítva élettartamukat. Egy autómosóban pedig valljuk be szinte minden gép víz használatát igényli.

Éttermek

Éttermek esetében célszerű a vízlágyító berendezéseket a mosogató- és nagyobb konyhai gépek esetében alkalmazni, a már fent említett hosszabb élettartam elérése miatt. Valamint a legtöbb gyártó ma már előírja a berendezéseiben szükséges vízminőséget is. A gépek esetében a vízlágyítóknak hála a mosószerek mennyisége is nagyban csökkenthető, ami egy újabb megtakarítást eredményez az étteremnek. Továbbá ajánlott vízlágyító berendezést alkalmazni a kávégépeknél is, ahol amellett, hogy a gép kevésbé károsodik, még a kávé aromája is sokkal finomabban kiérződik majd. Ennek köszönhetően pedig törzsvendégeket is szerezhet az étterem, hiszen ez jó kávénak ki tud ellenállni?

Fogászati rendelő

A fogászati rendelőkben található eszközök zöméhez szintén elengedhetetlen a vízhasználat. A páciens széke mellett található kezelőegység finom kellékeire kifejezetten rossz hatással van a kemény víz megléte. Ezen eszközökhöz elengedhetetlen a vízkezelő berendezések alkalmazása, mivel az apró műszereket hamar eltömíti a vízkő. Borzasztó még belegondolni is abba, hogy egy fogtömés alkalmával a vizet igénylő csiszoló eszköz eltömődik, vagy akár el is romlik és a páciens fájó, félkész fogtöméssel kell, hogy várakozzon, amíg a szerelő megérkezik.

Fodrászat

A hölgyek túlnyomó többsége nagyon kényes a frizurájára. Éppen ezért számukra kiemelten fontos, hogy minden alkalommal a legszebb frizurával távozzanak fodrászuktól. Meglepő, de a tökéletes frizura alapja a lágy víz. Sajnos a kemény vízzel való hajmosás alkalmával a sampon és balzsam nem oldódik fel megfelelően, ezáltal egy plusz réteget képez a hajszálakra lerakódva. Ez a plusz réteg pedig elnehezíti, lelapítja a hajat, sőt egyre erőtlenebbé is teszi. A fodrászszalonokban éppen ezért szükséges a vízlágyító berendezések megléte, hiszen senki sem szeretne fakó, lapos hajjal távozni a fodrásztól.

 

A vízlágyító berendezésekhez pedig ajánljuk a regeneráló sótablettát, aminek segítségével berendezése képes újra és újra lágyvizet szolgáltatni.