Éttermek és hotelek optimális vízkezelése

A kemény víz az élet szinte minden területén megnehezíti életünket. Nincs ez másként a szolgáltatóiparban sem.  Milyen problémákat okoz a víz keménysége például egy étterem vagy hotel esetében? Hogyan szüntethetők meg ezek a problémák? Mostani cikkünkből kiderül.

A kemény víz nap mint nap számos kellemetlenséget okoz az éttermekben, szállodákban és hotelekben. Éppen azokon a helyeken, ahol a szolgáltatás minősége és annak minden külsőleges eleme rányomja a pecsétet a vendég élményére.

Kemény víz az éttermekben

Az éttermek esetében a nem megfelelő vízkezelés problémát okozhat például az evőeszközök és étkészletek tisztán tartásában. Továbbá az ételek és italok ízét is befolyásolhatja, ha túl sok ásványi anyagot tartalmaz az adott víz.

Csakúgy, mint otthon, az éttermek konyháiban is könnyen észrevehető a víz túlzott keménysége.  Ez főként a csaptelepek környékére kiülő lerakódásokban és a nem megfelelően száradó, foltos evőeszközökön, edényeken és poharakon figyelhető meg. Mindez ugyanis a magnézium és egyéb ásványisók kiválásának szemmel látható jelei.

Az esztétikai problémák mellett ízbeli jelek is utalhatnak a víz keménységére. Fontos tisztázni  ugyanis, hogy a lágy vízzel készített ételek sokkal finomabbak, a tea és a kávé zamatosabb, mert jobban kioldja az olajos aromaanyagokat.

A kemény víz jelenléte hotelekben

A szállodákban és hotelekben nagy hangsúlyt kell fektetni az ágyneműk és törölközők folyamatos tisztán tartására. Ezt azonban gyakran megnehezíti a mosáshoz használt víz túlzott keménysége. A kemény vízzel történő gyakori mosás ugyanis durvábbá teszi a legpuhább anyagokat is. Míg a kicsapódó ásványok szemmel látható foltokat hagyhatnak a frissen mosott ruhaneműkön.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat elkerülje érdemes vízlágyító berendezést beszereltetnie az épületbe. A lágy vízzel nem csak a fenti problémák szűnnek meg, de még a mosási költségeken is spórolhat. Mosásnál és mosogatásnál ugyanis a mosószerek akár 40%-át is megspórolhatja.

 

Megoldás a problémára

A fentebb felsorolt problémák mindegyike könnyen és egyszerűen megoldható vízlágyító berendezés beszerelésével. Az éttermek esetében érdemes a berendezést a mosogató-, kávéfőző és nagykonyhai gépek elé beszerelni. Míg a hotelek esetében ez kiegészül a mosógépek környékével.

A berendezés kiválasztása során érdemes pár dologgal tisztában lenni. Elsőként is felhívnánk a figyelmet arra, hogy a vízlágyító berendezések teljesítményük szerint lehetnek szakaszos és folyamatos üzeműek. Szakaszos üzemű készüléket javaslunk akkor, ha a lágyított víz nem szükséges folyamatosan, 24 órán keresztül. Fontos tudni azonban, hogy ez esetben regenerálás alatt nincs lágyvízszolgáltatás. A folyamatos üzemű vízlágyító berendezés ezzel szemben két gyantaoszlopból áll, így a nap 24 órájában, a hét minden napján tudja biztosítani a lágyított vizet. Mivel itt két tartály van összekötve, a lágyvízellátás a regenerálás ideje alatt is biztosított, a lágyvízszolgáltatás nem szűnik meg az egyik szűrő regenerálódása alatt sem.

Ha szeretne további információt kapni az ipari vízlágyítással kapcsolatban, akkor keresse bizalommal vevőszolgálatunkat.