A Munkáltatói Egészségprogram, az ösztönző juttatások egyike

 

Sajnálom, de holnapra szabadnapot kell kivennem, mert csak most kaptam időpontot egy fontos vizsgálatra! Most nem tudok bemenni, már nagyon fáj a fogam, muszáj elmennem orvoshoz! Sajnos, a jövő héten el kell mennem sokféle kivizsgálásra, ugye, tud majd valaki helyettesíteni? Hányszor hívták fel munkaidő előtt, közben a cég alkalmazottai hasonlókkal? Ha nem is lehet minden betegséget megelőzni, de arra lehet ügyelni, hogy a vállalat dolgozói figyeljenek az egészségükre!

Már a 2012-es év óta jelen vannak a hazai cafetéria rendszerében a Munkáltatói Egészségprogramok, melyek akkor nagy újdonságnak számítottak mind a biztosítási, mind az egészségügyi piacon. Azóta már számos cég építette be a munkavállalókat ösztönző juttatásai közé, és az erről készült felmérések is azt bizonyítják, hogy alapjaiban változtatta meg az egészséggel kapcsolatos gondolkodásmódot.

Az EliteFinance Team tanácsadóinak segítségével megpróbáltuk összefoglalni azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek a Munkáltatói Egészségprogrammal kapcsolatosak.

A statisztikák azt mutatják, hogy a hazai egészségügyi rendszertől sok esetben jobban tartunk, mint magától a betegségtől. A legtöbb panasz még mindig a kórházi várólistákra, a körülményes, több napot is igénybe vevő rutinvizsgálatokra és a nem túl humánus bánásmódra érkezik. Az EliteFinance nem reprezentatív felmérése szerint a lakosság az elmúlt időszakban az alábbiakban találta a legtöbb kifogásolni valót:

–      hosszú és kényelmetlen várakozás a rendelők előtt

–      kevés és mogorva orvosok, ápolók a kórházakban

–      komoly problémák a gyógyintézetek infrastruktúrájában szinte a mosdóktól a műtőkig

–      kínos paraszolvencia.

Az új megoldások meghonosodását nagyban elősegítette, hogy 2012. január elsejétől a munkáltató adó- és járulékmentesen finanszírozhatja munkavállalói egészségvédelmét. Mit kínál még, miért előnyös munkaadónak és munkavállalónak az ilyen egészségprogram? Vannak-e buktatói ennek a rendszernek? Az EliteFinance csapata segít Önnek eligazodni a részletekben!

 

Miért előnyös Önnek egy Munkáltatói Egészségprogram?

–      Elsősorban azért, mert a juttatás adó- és járulékmentes, a szolgáltatás teljes díja pedig költségként elszámolható.

–      Az egészségprogram nem számít bele az évi 500 ezer forintos béren kívüli juttatási keretbe.

–      A program adható cafetéria-rendszerben és azon kívül is, igény szerint.

–      Aki részese valamilyen munkáltatói egészségprogramnak, az a rendszeres szűrővizsgálatok miatt, valamint a korai betegség-felismeréseknek köszönhetően egészségesebb és aktívabb munkavállalókra számíthat.

–      Ha mégis baj van, akkor betegség esetén – a megszokottnál sokkal gyorsabb ellátás miatt – mielőbbi gyógyulás is várható, így a dolgozók kevesebb napot töltenek betegszabadságon.

–      A Munkáltatói Egészségprogram erősíti az úgynevezett gondoskodó munkahely érzését, és ezzel együtt növeli a lojalitást.

–      A programmal biztosíthatja az összes munkavállalóját, vagy csak egy külön meghatározott dolgozói kört is.

–      Az egészségprogram csoportos biztosításában az egy dolgozóra eső díj lényegesen kedvezőbb, mint az egyéni szerződések.

 

Az a munkavállaló, aki részesül a Munkáltatói Egészségprogramban:

–      előre tervezheti azokat a szűrővizsgálatokat, amelyek segítik megelőzni a betegségek kialakulását

 

–      bármilyen egészségügyi probléma esetén gyors és minőségi ellátást kap

 

–      speciális konstrukciók esetében és a kritikus betegségekkor külföldi gyógykezelésekben is részesülhet

 

–      a gyorsabb ellátás miatt kevesebbet van betegszabadságon, így kevesebb bére esik ki adott hónapokra

 

–      számára minden orvosi szakterület elérhető

 

–      nem kell, hogy várakozzon, és nem kerül várólistára sem

 

–      nem kell, hogy magán-orvosi ellátásokra költsön

 

–      nem kell, hogy a hálapénzt adó ember kínos és méltatlan helyzetébe kerüljön

 

–      a program részeit a családtagjaira is kiterjesztheti.

 

Amennyiben a Munkáltatói Egészségprogrammal kapcsolatban további felvilágosításra van szüksége, kérjük, keresse az EliteFinance Team tagjait!

Mottónk a régi, amely szerint “talán elmondható, hogy a magyar pénzügyi kultúra területén véget ért a sötét középkor, és átveszi helyét a felvilágosodás, ahol a mi szerepünk döntő fontosságúvá válik”.