A Clearwater víz ásványi anyagai

 

 

Számos alkalommal kiemeltük, hogy a Clearwater vizet bárki fogyaszthatja, hiszen nincs sem életkori sem mennyiségi korlátozáshoz kötve. Ezt úgy érjük el, hogy a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagok alacsony, éppen megfelelő összetételben találhatók meg minden egyes ballonunkban. Vizeink ásványianyag tartalma a következőképpen tevődik össze:

 

  • Kalcium: 32,0 mg/l
  • Kálium: 9,5 mg/l
  • Magnézium: 8,0 mg/l

 

Szeretnénk kicsit közelebbről is bemutatni, hogy ezek az ásványi anyagok miért fontosak egészségünk megőrzése szempontjából.

 

Kalcium:

A kalcium szervezetünk egyik építő köve az ásványianyagok tekintetében. Ez az anyag szervezetünk csaknem másfél százalékát teszi ki. A legtöbb kalcium csontjaink és fogaink felépítésében játszik kiemelt szerepet. Éppen ezért legtöbben csontfelépítő hatásáról ismerik ezt az ásványi anyagot. A kalcium azonban ennél sokkal több mindent tud. Elengedhetetlenül szükséges például a véralvadás folyamatához, a szív megfelelő működéséhez, valamint az izomok és az idegrendszer folyamatos működéséhez.

 

Kálium:

Vizünk második alap ásványi anyaga a kálium, mely a sejtek megfelelő működését biztosítja. Emellett kiemelt szerepe van testünk vízháztartásának szabályozásában, valamint az izomösszehúzódások szabályozásában. A szervezetünkben található kálium 4/5-öde a sejtjeinkben, míg további 1/5-öde a vörösvérsejtjeinkben és csontjainkban található.

 

Magnézium:

A magnézium bizonyítottan csaknem 300 enzim napi szintű működéséhez elengedhetetlen. Ez az ásványi anyag köti meg a csontokban a kalciumot, így nélkülözhetetlen szereppel bír a csontfelépítésben. Segíti továbbá az izomzat, az idegrendszer és a szív munkáját is. Legnagyobbrészt csontjainkban található magnézium, de számos szervünknek (mint például az agy, máj és vese) alkotóeleme.