13 Google eszköz

…amit kevesen használnak, kevesen ismernek

 

1. Google Ngram Viewer

A Google Ngram Viewer lehetővé teszi milliónyi, az elmúlt ötszáz év könyveiben a kulcsszó alapú keresést – hasznos eszköz, ha a régmúlt trendjeit szeretnénk megtekinteni. A haladó felhasználók számára olyan lehetőségek állnak rendelkezésre, mint a részleges kulcsszó egyezések, vagy beszédek bizonyos részeire történő keresés, esetleg kombinált kulcsszavakkal történő szűrés. Ha kíváncsi vagy arra, milyen ismert volt a kokain a viktoriánus korban, akkor most már ezt is megtudhatod.

image001

 

image003
2. Google Correlate

A Google Trend részeként a Google Correlate lehetővé teszi, hogy időszakos trendeket jelenítsünk meg. Például megtudjuk tekinteni, hogy a „leves” szóra milyen keresési növekedés mutatkozott a téli hónapokban. A Google Correlate leglenyűgözőbb funkciója, hogy a keresés rajzon is alapulhat. Rajzolj egy grafikont szabad kézzel, és a Correlate kidobja azokat a kulcsszavakat, amiknek keresési görbéje leginkább hasonlít az általad felvázoltra.

image004
3. Google Trends

A Google Trends-eket talán többen ismerik. A keresési irányvonalakról, szokásokról ad tájékoztatást. Böngészhetjük a kereséseket dátum szerint, megnézhetjük a legnépszerűbb kulcsszavakat, vagy az új Top Chart funkcióval különböző kategóriák vezető kulcsszavait hasonlíthatjuk össze. Érdemes megemlíteni az Explore funkciót is, amivel a bevitt keresési kifejezésről megtudhatjuk, hogyan teljesített időben és térben. A legnépszerűbb kereséseket színes, teljes képernyős formátumban…

image005
4. Google Think Insights

Az ötletek bőséges forrása a Google Think Insights – főleg a vállalkozók és online szakemberek számára. Esettanulmányok, új találmányok, tippek vállalkozásunk növelésére, bemutatók példaértékű projektekről…. Az eszközök között találunk honlapunk analitikájához és hirdetési kampányaink bővítéséhez is kiegészítőket. Különösen hasznos a „Hogyan csinálj különböző platformokon működő honlapot” tippek gyűjteménye.

image007

 

5. Google Public Data Explorer

Keresés a világ adatbankjaiban – beleértve a Világbankot, az OECD-t, az Eurostat-ot és az Egyesült Államok Népszámlálási hivatalát? Miután megtaláltad amit akarsz, szűrj kategóriákra, és máris készítheted a grafikont a kívánt tengelyekkel. A Google Public Data Explorere ezután megjelenít minden adatot egyetlen grafikonon, oszlopdiagrammon vagy térképen.

image010

 

6. Full Value of Mobile

Egy hasznos számológép. A Google Full Value of Mobile bármelyik vállalkozás számára kiszámolja, hogy mennyire érné meg az adott honlapból mobil verziót készíteni. Az eszköz segít elemezni a felhasználók/ügyfelek interaktivitását, hogy a felhasználók hogyan állnak vállalkozásod különböző aspektusaihoz – a telefonhívásoktól kezdve a mobilverzión át a többfunkciós készülékekig.

image011

 

7. Get Your Business Online

A Get Your Business Online olyan, mint itthon a „Honlapot mindenkinek!” projekt. Igen, a Google is támogatja, hogy minél több helyi vállalkozásnak legyen honlapja. Mégpedig azért, hogy felturbózzák a helyi gazdaságot, növeljék a kisvállalatok számát. A kezdeményezés ösztönzőleg hathat rád is. Az oldalon események, tanulmányok, videóleckék is vannak. Az ingyenes szolgáltatás egy év hosting szolgáltatást is tartalmaz.
8. Webmaster Tools

Vagy magyarul: webmestereszközök. A Google Webmester eszközök a honlap tulajdonosainak, kezelőinek enged bepillantást a honlap állapotával és forgalmával kapcsolatos adatokba. Megnézhetjük hány Google +1 szavazatot kapott az oldalunk, de beintegrálhatjuk a webmester eszközök közé a Google Places üzleti verzióját, vagy az adatok szerkezetét viszgáló Structure Data Markup Helper-t.

 

9. Google Fonts

A Google font ingyenes, nyílt forráskódú webes betűtípusokat kínál – magán- és üzleti felhasználásra egyaránt. Összesen 629 betűtípus család van jelenleg a rendszerben, amiket lehet stílus alapján szűrni: például vastagság, „ferdeség”, szélesség, kézírás-jelleg alapján.

image014
10. Google Developers

A Google fejlesztői oldal talán a legbővebb tárháza azoknak a forrásoknak, amiket egy fejlesztő csak használhat. Olyan eszközök és előadások vannak fent, mint például „hogyan nemzetköziesítsünk weboldalakat”. A fejlesztők csatlakozhatnak helyi csoportokhoz, együttműködésekhez, találkozókhoz.

image015
11. Dart

A Dart egy, a Google által kifejlesztett programozási nyelv, amely a JavaScriptet lenne hivatott kiváltani, mint egy újabb, modern webes alkalmazások programozására alkalmas nyelv. A Dartot 2011-ben hozták nyilvánosságra és még mindig fejlesztés alatt áll. Azért, hogy a kódolást és az együttműködést egyszerűbbé tegye, a Dartot a lehető legegyszerűbbnek tervezték, így még a kezdő fejlesztők is tanulhassanak belőle.

image016

12. Google Keep

2013 év elején indították a Keep-et, ami az alkalmazásaidat csatolja a Google Drive-odhoz. Szinkronképes az összes mobileszközöd között – így teszi lehetővé a Google Keep, hogy minden hangüzenetedet, feljegyzésedet, check-listádat és fényképedet rendben tarthasd. Tulajdonképpen egy egyszerűen használható interface, ami alkalmazás formájában segíti azokat, akik úton-útfélen jegyzetelnek.


13. Google Sky

A Google Earth részeként a Google Sky lehetővé teszi az űr és a csillagrendszer felfedezését. A NASA-val együttműködő rendszer a Hubble Telescope képeit használja. A Google Earth-nek ezen kívül még két „leányvállalata” létezik: a másik kettő a Google Mars és a Google Hold.

image017

Ha tetszett, oszd meg másokkal is...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone