Tiszta vizet a pohárba! – még egyszer az ozmózisról és a tiszta vízről

A ClearWater blogján már olvashatták azt a cikket, ami felelevenítette hetedik osztályos tanulmányainkat. Az ozmózisról, a sejtek áteresztőképességét vizsgáló fizikai fogalomról talán csak annyit nem említettünk, hogy az egészségügyi jelentősége is mindennapos. A magas vérnyomás kezelésében, vagy vesedialízis során ugyanis szintén a sejtek vízáteresztő és -szűrő képességét használják ki az orvosok. Mivel azonban a fordított ozmózissal tisztított víz használata egyre inkább terjed az élelmiszeriparban is, mi most inkább arra hívnánk fel a figyelmet, hogyan javítható általa mindennapos életminőségünk.

Vetítsük le lelki szemeink elé azt a kalandfilmet, ahol a hajótöröttek a sós tengervízből ivóvizet állítanak elő. Nos, erre a fordított ozmózis (=reverse osmosis, röviden RO) szűrő tökéletesen alkalmas. A történelem során legelőször a haditengerészetnél használták. Az amerikai hadsereg 1991-ben, az öbölháborúban már 8000 darab RO membrános készüléket vetett be ivóvíz előállítására. A háztartásokban tehát már nem ismeretlen ez a fajta víztisztítás, amikor a megszűrni kívánt „koszos” vízből a víz molekulák külső nyomás hatására a féligáteresztő membránon keresztül átáramlanak a membrán másik oldalára a „tisztított”, szűrt víz felé. A szűrőmembránok felületén a víz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületén lerakódó szennyeződéseket. A tisztításnak ez a módja minden egyéb módszernél hatékonyabb, hiszen az ozmózis membrán tulajdonságaiból adódóan 10.000 szer jobban szűr a hagyományos szűrőknél és ez által eltávolítja szinte az összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint baktériumokat és vírusokat. is az ivóvízből.

Tudta?

Miért válassza a ClearWater vizét?

–          A ClearWater RO víztisztító berendezése eltávolítja a vírusokat, baktériumokat, vegyszereket a vízből?

–          A klórozásos vízfertőtlenítés nem csak kellemetlen ízzel és szaggal jár, de az emberi szervezetre gyakorolt hatása is kedvezőtlen!

A fordított ozmózissal technológiával megszűrt ivóvíz:

  • Nem tartalmaz (szervetlen) ásványi anyagokat, így a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetből.
  • Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülményeit.