Amikor a férfi az Úr a konyhában! EB ide vagy oda, enni kell

Kétség kívül az év egyik legjobban várt sport eseménye a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság. A hazai csapat bekerülése az F csoportba plusz izgalmakat garantált. A futball drukkerek nem csak Dzsudzsák Balázs vezetésével harcba szálló csapatot kísérik figyelemmel, hanem szinte az összes delegáció meccseit is! A többség otthonról barátokkal és a családdal szurkol, de sokan felkeresnek különböző közösségi helyeket, ahol együtt szurkolhatnak!

Egy jó film közben sem szívesen hagyja el az ember a kanapét néhány finom falatért pláne egy izgalmas meccs kellős közepén! Ráadásul sok férfi egyedül találja magát a konyhában, hiszen a női családtagok ilyenkor előszeretettel szerveznek „csajos” programokat.

Mi van tehát, ha korog a hasunk, átjönnek a barátok, de közben épp egy izgalmas helyzet készülődik a gyepen?

Készítsünk gyorsan, finom és látványos falatokat szeletelt kenyeret felhasználva. Választhatunk, hogy hagyományos, vekni formájú kenyérből, cipóból, vagy toast kenyérből készítsük el a szendvicset. Az a legjobb, ha többféle, különböző típusú kenyeret használunk, mert így változatos szendvics variációkkal kínálhatjuk meg barátainkat, családtagjainkat.

A Ceres Sütő szeletelt kenyerei például széles választékban, konyhakész állapotban kerülnek a boltok polcaira. Választhatjuk a fehérjellegű, rozsos, teljes kiőrlésű, magvas vagy éppen szénhidrátcsökkentett kenyeret különböző kiszerelésben. A férfiak egyik kedvence a vajas toast kenyér, mely a hozzáadott vajnak köszönhetően kellemes, lágy ízt ad a fehér kenyérnek. Másik nagy kedvenc a rozsos-négymagkeverékes kenyér. Tésztáját lenmaggal, szezámmaggal, napraforgómaggal és tökmaggal gazdagítjuk, és a megkeverékből bőven szórunk a kenyér felületére is, melyek egyedi, egzotikus ízt kölcsönöznek a kenyérnek és így a szendvicseknek is. Nagy előnyük, hogy sok előre szeletelt és csomagolt kenyérhez képest frissességüket sokáig megőrzik, így az sem baj, ha a baráti összejövetel előtt több terméket vásárolunk, és esetleg később használjuk fel őket.

Szendvicseinket tetszés szerint ízesíthetjük, lehet férfias vajkrémes, szalámis, sajtos, erős paprikás vagy ínyenc tonhalas, olívabogyós és parmezán sajtos. A hideg sör mellé jól esik egy meleg toast, amit szintén elkészíthetünk szeletelt kenyérből, ilyenkor tegyünk sok sajtot a szendvics közepébe! Ha szeretnénk egy kis játékosságot vinni a vendégváró falatokba, vásároljunk magyar zászlós, fogpiszkálóra erősített pálcikát és szúrjuk a szendvicsekbe!

Kedves Urak, azt javasoljuk tehát, hogy  mindent adjanak bele a szurkolásba, de ne tegyék ezt üres gyomorral!